Attackbröd

Attackbröd passar alltså redan från Fas 1, Attackfasen. Perfekt! (Påminner om Oopsies)

Perfekta frukostmackor som är supergoda med kvarg, kryddor och kalkon! De går även att rosta på låg temperatur om man är vaksam.

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 msk kvarg
  • 1,5 msk havrekli
  • 1 nypa salt
  • ev. 0,5 msk linfrön

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela upp äggen i vitor och gulor. Vispa upp vitorna och saltet så det går att vända skålen upp och ner.
  3. Vispa sen ihop gulorna med de andra ingredienserna i en annan skål (behövs ingen disk av vispen innan)
  4. Efter det ska vitorna vändas ner i gulsmeten och röras ihop försiktigt, trägaffel rekommenderas.
  5. När smeten är ihopblandad och fluffig så klickar man ut jämna ”mackor” på en plåt med bakplåtspapper och gräddar mitt i ugnen i ca 10-15 min tills de fått den färg man önskar!

Recept: Vi Dukanare, av TARANEH YOUSEFI & Stephanie Malmström·DEN 4 JANUARI 2014

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.