”Daller” Pannacotta

En av mina favoriter som efterrätt. Oavsett om man gör pannacotta på vanligt vis med grädde och socker eller som här med mjölk och sötströ så blir det alltid lyckat resultat. Alltid lika gott och uppskattat av alla. Det bästa är att den här efterrätten är tillåten redan från Fas 1, Attackfasen.

Har man inte mjölk funkar det även jättebra med Mildas 4% minigrädde.

”Gjorde detta förra året, det är ett dukanifierat pannacotta recept :)”

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk eller 4% grädde
  • 3 st gelatinblad
  • ca 5 msk sötströ
  • smaksättning: 1 tsk vaniljpulver eller snabbkaffepulver eller kakao

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Koka upp mjölk, sötströ och valfri smaksättning medan du vispar ett par minuter.
  3. Dra bort från plattan och så att det inte kokar längre.
  4. Lägg i gelatinbladen och vispa tills de har löst upp sig.
  5. Häll upp i skålar vars storlek beror på hur stora portioner du vill ha. Mina är jättesmå.
  6. Låt kallna i kylskåp i 4-5 timmar.
Pannacotta – Foto: Celia Lind
Pannacotta – Foto: Celia Lind

Recept: Vi Dukanare, Av Taraneh Yousefi den 21 februari 2012 kl. 12:33

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.