Sauce chasseur, fransk ”brunsås”

Sauce chasseur är en typ av fransk brunsås som ofta innehåller schalottenlök eller champinjoner. Såsen äts oftast tillsammans med viltkött.

Den här såsen kan ätas redan från Fas 1, Attackfasen då det är tillåtet att använda lök i matlagningen som en del av smaksättning precis som här.

Ingredienser:

  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 äggula
  • 2 msk kvarg
  • hackad dragon efter smak

Gör så här:

  1. Finhacka schalottenlökarna.
  2. I en kastrull, blanda vinäger, lök och vatten. Täck med lock och koka i ca 10 minuter.
  3. Ta av locket och fortsätt koka tills det tjocknar, ca 5 minuter. Dra bort från värmen.
  4. Vispa äggulan. Blanda ner äggulan och kvarg.
  5. Krydda med dragon. Värm såsen tills den tjocknar.

Recept: Vi Dukanare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.