Gratäng med äggstanning

Gratäng med äggstanning som passar från Fas 2, Omväxlingsfasen på grönsaksdagar.

Detta recept går även att variera som man vill med tex lax, grönsaker man gillar eller utan grönsaker om man har proteindagar. Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • kyckling
  • kalkonbacon
  • broccoli
  • tomat
  • paprika
  • 3 ägg
  • 1,5 dl Milda Mat Extra
  • lite vatten
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Skär kycklingen i bitar och stek tills den är genomstekt.
  2. Skär kalkonbacon i bitar och stek efter kycklingen.
  3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, Milda Mat och lite vatten.
  4. Lägg kyckling, kalkonbacon och grönsakerna i en form.
  5. Häll över äggstanningen. Grädda i ugnen tills äggstanningen har stannat och den fått lite färg.

Källa: Vi Dukanare, av ANNELIE BORGRYD·DEN 14 APRIL 2016

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.