Hamburgedressing

Hamburgedressing som passar från Fas 2, Omväxlingsfasen.

Ingredienser:

  • 1 msk hackad inlagd gurka
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl sötströ
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 msk kvarg
  • dill
  • gurkmeja
  • vitpeppar
  • vitlökspulver
  • koriander
  • lökkrydda (frivilligt)

Gör så här:

  1. Lägg vatten, vitlökspulver, vinäger, tomatpuré, sötströ, salt och peppar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 15-20 minuter under omrörning.
  3. Lägg i gurka, senap, äggula och kryddor.
  4. Lägg i kvargen. Blanda ihop.
  5. Mixa dressingen slät (om du vill, jag gillar ”klumpar” av gurka så jag gjorde inte det).
  6. Låt kallna och förvara i kylskåp.

Recept: Vi Dukanare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.