Ketchup

Dukan-vänlig ketchup som verkligen smakar ketchup. Kan även varieras tex med jalapeños och chili. Eller varför inte gula tomater?

Ingredienser:

  • 250 g körsbärstomater (1 ask)
  • 1 liten finhackad lök
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • Ev. sötströ & peppar

Gör så här:

  1. Skålla körsbärstomaterna i kokande vatten tills skalen spricker.
  2. Skölj tills dom är svala eller låt svalna av bara.
  3. Ta bort skalet.
  4. Häll tillbaka tomaterna i kastrullen tillsammans med lök, vinäger och tomatpuré.
  5. Koka i 10-15 min.
  6. Mixa till slät ketchup.
  7. Söta och peppra till ”lagom” smak.

Recept: Vi Dukanare. Av Emma Fagerberg den 21 april 2013 kl. 20:58

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.