Kycklingratatouille

Kycklingratatouille passar jättebra att äta från Fas 2, Omväxlingsfasen på grönsaksdagar.

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 200 g
  • 1 stor gul lök
  • 2 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 grön paprika
  • 250 g champinjoner
  • Lite olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk provensalsk kryddblandning, Herbes de Provence
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i tärningar.
  2. Hacka löken. Tärna zucchinin och auberginen. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva champinjonerna fint. Pressa vitlöksklyftorna. Ställ grönsakerna åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingtärningarna runtom cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt zucchini, aubergine, paprika, champinjoner, lök, vitlök och kryddblandning och blanda väl.
  5. Blanda ner tomaterna och koka upp.
  6. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka, kycklingen är färdig och alla smakerna har blandats väl.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Vi Dukanare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.