Pizza a la Terry

Pizza är perfekt till fredagsmyset. Både tomatsåsen och pizzabotten kan göras i förväg.

Ingredienser:

  • Botten:
  • 3 ägg eller 2 hela ägg plus 2 äggvitor
  • 125 g kvarg
  • 6 msk havrekli
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 msk vetekli
  • 2 tsk bakpulver
  • lite sötströ
  • salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Tomatsås:
  • 1 pkt krossade tomater
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Tomatsås: Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull.
  2. Koka på svag värme under lock i minst 1 timme.
  3. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg o kvarg.
  4. Häll i dom torra ingredienserna. Blanda väl.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Platta ut botten med tex en spatel.
  6. Förgrädda botten i 10 minuter.
  7. Färdig pizza: Öka ugnen till 225 grader. Efter gräddning av botten lägger du på tomatsåsen, eventuellt lite ost och valfria pålägg.
  8. Förslag på pålägg: färsk svamp, paprika, räkor, skinka, vitlök, lök, kyckling, skivade tomater.
  9. Grädda i ugnen i 10 minuter.
  10. Strö på oregano.
Färdiggräddad pizzabotten

Källa: Vi Dukanare. Av Taraneh Yousefi den 21 november 2012 kl. 16:25

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.