Snabblagad Coq au vin (Kycklinggryta)

Snabblagad Coq au vin (Typ Kycklinggryta), kan ätas under grönsaksdagar från Fas 2, Omväxlingsfasen.

Ingredienser:

  • Olivolja
  • 1 hackad rödlök
  • 4 lätt krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad slätbladig persilja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ev. 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g

Gör så här:

  1. Hacka rödlök, vitlök och persilja.
  2. Hetta upp några droppar olivolja i en stor kastrull och fräs rödlöken 2-3 minuter tills den mjuknar.
  3. Tillsätt vitlöksklyftor och persilja och fräs ytterligare 1-2 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, vinäger och låt koka upp. (Här skulle även 1 dl urkärnade svarta oliver tillsättas, om någon vill ha med det.)
  5. Sänk till låg värme och låt sakta sjuda.
  6. Lägg i kycklingfiléerna.
  7. Lägg på locket och låt sjuda cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  8. Ta upp kycklingfiléerna ur kastrullen och dela dem i bitar.
  9. Öka värmen och låt såsen koka cirka 5 minuter så att den reduceras något.
  10. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och ta bort från värmen.
  11. Servera eventuellt med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.