Frökex/fröknäcke

Det här är dom absolut godaste frökexen tycker jag. Jag har provat många olika recept men ofta blir kexen så spröda att bara går sönder i smulor. Men dom här blir verkligen hårda som knäckebröd så man kan baka dom riktigt tunna. Vill man ha helt utan fett kan man skippa det helt eller minska mängden. Jag har inte provat det själv men har läst om andra som gjort det. Jag har även använt kokosolja istället för olja med väldigt bra resultat.

Ingredienser:

  • 2 dl majsstärkelse
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl psylliumfrön
  • 1 dl linfrön (hela)
  • 0,5 dl olja
  • 2,5 dl kokande vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda först de torra ingredienserna.
  2. Häll på det kokande vattnet och sist i oljan.
  3. Bred ut tunt på en bakplåtspapper.
  4. Strö på lite flingsalt. Tips: Skär smeten i små fyrkanter innan du stoppar den i ugnen så kan du bara bryta bitarna efter att den kallnat.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter.
Färdiggräddade frökex. Foto: Celia Lind

Recept: Vi Dukanare, av ‎Roger Östman.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.