Underbart grundrecept som fungerar som ersättning för pasta eller tunnbröd. Endast 3-4 ingredienser behövs och efter gräddningen är pastan/tunnbrödet klart. Ingen kokning behövs.
Ingredienser:
- 4 st ägg
- 150 gr färskost
- 1/2 dl fiberhusk
- Ev. 0,5 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst.
- Tillsätt de andra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll på smeten, täck degen med ett bakplåtspapper.
- Kavla ut eller platta ut smeten till den tjocklek du vill ha på pastan/tunnbrödet.
- Grädda i 10 min. Passa noga, degen bränns fort när den är så tunn.
- Ta ut och låt svalna.
- För vanliga tunnbröd delar du plattan i 4 rutor. Vill du ha pasta så skär du ut den bredden som du vill ha på din pasta. Använd gärna en pizzaslice-skärare eller rulla ihop plattan och klipp tunt med en sax så får du ”spaghetti”.
- Hållbarhet 4 dagar i kylen, annars helt ok att frysa.
Recept: Vi Dukanare, Av Eva Magnin den 2 maj 2012 kl. 11:02