Moussaka med krämig smak

Moussaka med en falsk ”oströra” utan ost, gjord på äggvita och kvarg. Passar utmärkt under Fas 2, Cruisefasen, på grönsaksdagar. Mängden kvarg är dock oklar i dagsläget då den inte stod med i receptet, men gissningsvis 250 gram.

Ingredienser:

  • 500 g mager färs
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 zucchini (squash)
  • 1 aubergine
  • salt
  • peppar
  • basilika
  • oregano
  • lite tabasco
  • ”Oströra”:
  • 4 äggvitor
  • 1 burk kvarg (250 g?)
  • lite salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchini och aubergine.
  2. Fräs färsen med kryddor, lök, vitlök. Krossade tomater hälls i mot slutet.
  3. Oströra: Vispa äggvitan poröst.
  4. Tillsätt kvarg och salt i äggvitan.
  5. Börja med att lägga/täcka gratängformens botten med zucchini och aubergine, sen köttfärsröra och upprepa proceduren.
  6. Avsluta med oströran. Grädda i ugnen ca 20 min.

Källa: Vi Dukanare, Av Roger Östman den 4 februari 2016 kl. 10:12

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.