Moussaka med en falsk ”oströra” utan ost, gjord på äggvita och kvarg. Passar utmärkt under Fas 2, Cruisefasen, på grönsaksdagar. Mängden kvarg är dock oklar i dagsläget då den inte stod med i receptet, men gissningsvis 250 gram.
Ingredienser:
- 500 g mager färs
- 1 lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk krossade tomater
- 1 zucchini (squash)
- 1 aubergine
- salt
- peppar
- basilika
- oregano
- lite tabasco
- ”Oströra”:
- 4 äggvitor
- 1 burk kvarg (250 g?)
- lite salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchini och aubergine.
- Fräs färsen med kryddor, lök, vitlök. Krossade tomater hälls i mot slutet.
- Oströra: Vispa äggvitan poröst.
- Tillsätt kvarg och salt i äggvitan.
- Börja med att lägga/täcka gratängformens botten med zucchini och aubergine, sen köttfärsröra och upprepa proceduren.
- Avsluta med oströran. Grädda i ugnen ca 20 min.
Källa: Vi Dukanare, Av Roger Östman den 4 februari 2016 kl. 10:12