Biffgryta Cajun

Biffgryta Cajun passar fint i Fas 2, Omväxlingsfasen. Det här receptet blir ca 4 portioner.

Ingredienser:

  • 600 g ryggbiff
  • 1 stor gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Några droppar olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 – 1 tsk cajunkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär köttet i strimlor, ca 5 x 0,5 cm.
  2. Hacka löken och sellerin. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp några droppar olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  4. Lägg i köttstrimlorna och bryn dem runtom fyra-fem minuter. Lägg över köttet på ett fat.
  5. Tillsätt eventuellt några droppar olivolja till pannan och lägg i lök, selleri och paprika. Sänk till medelvärme och fräs två-tre minuter under omrörning tills grönsakerna börjar bli mjuka.
  6. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder under omrörning.
  7. Tillsätt köttstrimlorna till grönsakerna. Blanda ner tomater, tomatpuré och 0,5 tsk cajunkrydda.
  8. Låt sjuda ca åtta minuter tills såsen reducerats något. Smaka av med salt, peppar och cajunkrydda och servera.

Recept: Vi Dukanare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.