Biffgryta Cajun passar fint i Fas 2, Omväxlingsfasen. Det här receptet blir ca 4 portioner.
Ingredienser:
- 600 g ryggbiff
- 1 stor gul lök
- 2 selleristjälkar
- 1 grön paprika
- 1 vitlöksklyfta
- Några droppar olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 – 1 tsk cajunkrydda
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Skär köttet i strimlor, ca 5 x 0,5 cm.
- Hacka löken och sellerin. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Finhacka vitlöken.
- Hetta upp några droppar olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Lägg i köttstrimlorna och bryn dem runtom fyra-fem minuter. Lägg över köttet på ett fat.
- Tillsätt eventuellt några droppar olivolja till pannan och lägg i lök, selleri och paprika. Sänk till medelvärme och fräs två-tre minuter under omrörning tills grönsakerna börjar bli mjuka.
- Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder under omrörning.
- Tillsätt köttstrimlorna till grönsakerna. Blanda ner tomater, tomatpuré och 0,5 tsk cajunkrydda.
- Låt sjuda ca åtta minuter tills såsen reducerats något. Smaka av med salt, peppar och cajunkrydda och servera.
Recept: Vi Dukanare