Snabblagad Coq au vin (Typ Kycklinggryta), kan ätas under grönsaksdagar från Fas 2, Omväxlingsfasen.
Ingredienser:
- Olivolja
- 1 hackad rödlök
- 4 lätt krossade vitlöksklyftor
- 1 dl grovhackad slätbladig persilja
- 400 g krossade tomater på burk
- 5 dl kycklingbuljong
- 2 msk rödvinsvinäger
- ev. 1 dl urkärnade svarta oliver
- 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
Gör så här:
- Hacka rödlök, vitlök och persilja.
- Hetta upp några droppar olivolja i en stor kastrull och fräs rödlöken 2-3 minuter tills den mjuknar.
- Tillsätt vitlöksklyftor och persilja och fräs ytterligare 1-2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, vinäger och låt koka upp. (Här skulle även 1 dl urkärnade svarta oliver tillsättas, om någon vill ha med det.)
- Sänk till låg värme och låt sakta sjuda.
- Lägg i kycklingfiléerna.
- Lägg på locket och låt sjuda cirka 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
- Ta upp kycklingfiléerna ur kastrullen och dela dem i bitar.
- Öka värmen och låt såsen koka cirka 5 minuter så att den reduceras något.
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen och ta bort från värmen.
- Servera eventuellt med valfria grönsaker.