Köttfärsbiffar med Keso

Köttfärsbiffar med Keso passar från Fas 1, Attackfasen.

Ingredienser:

  • Biffar:
  • 500 gram nötfärs
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk sambal oelek
  • 150 gram Keso (gärna smaksatt)
  • 1 vitlök
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl lätt Crème Fraiche
  • Lite soja

Gör så här:

  1. Biffar: Blanda ihop allt i en bunke och forma biffar efter egen storlek. (Brukar göra 12-14 st)
  2. Stek biffarna i stekpanna.
  3. Sås: Efter stekning häll på ca 2 dl vatten samt en köttbuljongtärning i stekpannan och vispa, blanda i ca 1 dl lätt Crème Fraiche samt lite soja.
  4. Häll över på biffarna.

Recept: Vi Dukanare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.