Pasta/Tunnbröd – Grundrecept

Underbart grundrecept som fungerar som ersättning för pasta eller tunnbröd. Endast 3-4 ingredienser behövs och efter gräddningen är pastan/tunnbrödet klart. Ingen kokning behövs.

Ingredienser:

  • 4 st ägg
  • 150 gr färskost
  • 1/2 dl fiberhusk
  • Ev. 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst.
  2. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en jämn smet.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll på smeten, täck degen med ett bakplåtspapper.
  4. Kavla ut eller platta ut smeten till den tjocklek du vill ha på pastan/tunnbrödet.
  5. Grädda i 10 min. Passa noga, degen bränns fort när den är så tunn.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. För vanliga tunnbröd delar du plattan i 4 rutor. Vill du ha pasta så skär du ut den bredden som du vill ha på din pasta. Använd gärna en pizzaslice-skärare eller rulla ihop plattan och klipp tunt med en sax så får du ”spaghetti”.
  8. Hållbarhet 4 dagar i kylen, annars helt ok att frysa.
Enkelt recept på endast 3 ingredienser som bas – Foto: Celia Lind
Lägg ett bakplåtspapper eller plastfolie ovanpå och kavla så tunt som möjligt – Foto: Celia Lind
Färdiggräddat efter bara 10 minuter – Foto: Celia Lind

Recept: Vi Dukanare, Av Eva Magnin den 2 maj 2012 kl. 11:02

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.