Gott tunnbröd tillåtet från fas 2, pga majsstärkelsen. Det funkar lika bra att dubbla mängden havrekli också då detta bröd är ganska mättande. Jag använder brödkryddor eller salt istället för sötströ.
Ingredienser:
- 3 ägg
- 125 gr keso
- 4 msk havrekli
- 5 msk majsstärkelse
- 1 msk linfrö
- 1 msk bakpulver
- 2 msk sötströ eller brödkryddor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och keso med elvisp i nån minut så kesobitarna går sönder och blandas väl med äggen.
- Blanda i resterande ingredienser. Smeten ska vara lite rinnig.
- Häll ut på en bakpappertäckt plåt eller långpanna. Bred ut tunt med slickepott.
- In i ugnen ca 10 min.
- Ta ut och låt svalna. Skär i 4 eller 8 rutor.
Recept: Vi Dukanare