Omelett i Muffinsformar

Omelett i muffinsformar passar utmärkt från Fas 2, Cruisefasen på grönsaksdagar. Eller så gör man dom utan tomater och då passar dom redan i Fas 1, Attackfasen.

Receptet var gjort för 6 muffins men jag har dubblat det för att kunna göra en hel muffinsplåt på en gång med 12 muffins. Tycker det är lika bra när man ändå är igång och stökar ner i köket 🙂

Har även tagit bort en instruktion där man skulle smöra själva plåten eftersom smör inte är Dukan-godkänt, och ersatt med att man lägger muffinsformar istället i formen.

Ingredienser:

  • 8 ägg
  • 1,2 dl mjölk
  • 200 g fetaost
  • 2 tomater
  • färsk basilika
  • peppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, peppar och smula ned fetaosten.
  2. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt med plats för 12 muffins (för stadga)
  3. Häll smeten i formarna.
    Skiva tomaten i tunna skivor och lägg en tomatskiva i varje fylld muffinsform. Grädda i ugn på 250 grader i 20 minuter. Fyller du med mindre smet i varje form kan du grädda kortare tid

Källa: Vi Dukanare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.