Kanelbullar á la Dukan låter ju som en dröm! Receptet ska bli 8 bullar, så vill man göra storbak medans man ändå håller på är det bäst att dubbla eller tredubbla receptet 🙂
Man kan göra bullarna både med och utan bullform som man tycker bäst. ”Degen” blir snarare en smet så man kan behöva öka i mängden maisstärkelse till rätt konsistens.
Smakar bäst varma!
Ingredienser:
- Deg:
- 30 g jäst
- 1 dl lättmjölk
- 8 msk maisstärkelse
- 8 msk havrekli
- 6 msk sötströ
- 2 msk kvarg
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 2 tsk kardemumma
- Fyllning:
- 1 dl yoghurt
- 2 msk sötströ
- 1-2 msk kanel
Gör så här:
- Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll över jästen och rör om till jästen löst upp sig.
- Tillsätt 1 msk sötningsmedel + 1 msk maisstärkelse. Låt jäsa 20 min.
- Blanda i resten av maisstärkelsen och sötströ, havrekli, kvarg , ägg, salt o kardemumma.
- Arbeta till en deg. Jäs 30 min till.
- Arbeta degen på bänk, strö över maisstärkelse på bänken.
- Dela i små delar, kavla ut korta remsor och platta till lite.
- Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen.
- Fördela på remsorna.
- Rulla till bullar och lägg eventuellt i bullformar. Lägg på plåt. Jäs 15 min.
- Pensla med äggula. Strö över sötströ.
Tack för receptet till Vi Dukanare, av Monica Nordströms/Mimmi Alm den 5 april 2012 kl. 23:03
Ska bullarna värmas på något sätt eller har jag missat det totalt? Eller ska de bara jäsa fram? 🙂
Testa att grädda som vanliga kanelbullar. Jag tror det ska vara så ungefär 🙂