Monica Nordströms Kanelbullar

Kanelbullar á la Dukan låter ju som en dröm! Receptet ska bli 8 bullar, så vill man göra storbak medans man ändå håller på är det bäst att dubbla eller tredubbla receptet 🙂

Man kan göra bullarna både med och utan bullform som man tycker bäst. ”Degen” blir snarare en smet så man kan behöva öka i mängden maisstärkelse till rätt konsistens.

Smakar bäst varma!

Ingredienser:

  • Deg:
  • 30 g jäst
  • 1 dl lättmjölk
  • 8 msk maisstärkelse
  • 8 msk havrekli
  • 6 msk sötströ
  • 2 msk kvarg
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 tsk kardemumma
  • Fyllning:
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk sötströ
  • 1-2 msk kanel

Gör så här:

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll över jästen och rör om till jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt 1 msk sötningsmedel + 1 msk maisstärkelse. Låt jäsa 20 min.
  3. Blanda i resten av maisstärkelsen och sötströ, havrekli, kvarg , ägg, salt o kardemumma.
  4. Arbeta till en deg. Jäs 30 min till.
  5. Arbeta degen på bänk, strö över maisstärkelse på bänken.
  6. Dela i små delar, kavla ut korta remsor och platta till lite.
  7. Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen.
  8. Fördela på remsorna.
  9. Rulla till bullar och lägg eventuellt i bullformar. Lägg på plåt. Jäs 15 min.
  10. Pensla med äggula. Strö över sötströ.

Tack för receptet till Vi Dukanare, av Monica Nordströms/Mimmi Alm den 5 april 2012 kl. 23:03

2 kommentarer Lägg till din
  1. Ska bullarna värmas på något sätt eller har jag missat det totalt? Eller ska de bara jäsa fram? 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.