Hamburgedressing som passar från Fas 2, Omväxlingsfasen.
Ingredienser:
- 1 msk hackad inlagd gurka
- 0,75 dl vatten
- 1 dl sötströ
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1 äggula
- 1 msk kvarg
- dill
- gurkmeja
- vitpeppar
- vitlökspulver
- koriander
- lökkrydda (frivilligt)
Gör så här:
- Lägg vatten, vitlökspulver, vinäger, tomatpuré, sötströ, salt och peppar i en kastrull.
- Koka upp och låt sjuda ca 15-20 minuter under omrörning.
- Lägg i gurka, senap, äggula och kryddor.
- Lägg i kvargen. Blanda ihop.
- Mixa dressingen slät (om du vill, jag gillar ”klumpar” av gurka så jag gjorde inte det).
- Låt kallna och förvara i kylskåp.
Recept: Vi Dukanare