Kantarellpaj

Kantarellpaj passar utmärkt från Fas 2, Omväxlingsfasen. Supergott!!

Servera gärna med en grönsallad till.

Detta recept räcker till minst 8 portioner.
Jag experimenterade ihop ett pajskal…det finns ju säkert många olika förslag på vad man kan använda.
Men detta använde jag.

Ingredienser:

  • Kantareller
  • Pajskal:
  • 2 ägg
  • 0,5 dl havrekli
  • 0,25 dl maizena
  • 0,25 dl vetekli
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl kvarg
  • Smet:
  • 3 ägg
  • 1 frp Mildas matlagningsgrädde 4 %
  • 1,5 dl keso
  • Lite riven ost
  • Lite peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till skalet.
  2. Tryck ut degen i en pajform.
  3. Grädda i ca 15 min.
  4. Stek kantarellerna.
  5. Blanda ihop ingredienserna till smeten.
  6. Fyll skalet med kantareller och häll äggsmeten över.
  7. Grädda i ca 35 min eller tills äggsmeten har stagnerat.

 

Recept: Vi Dukanare, Av Malin Häggkvist den 19 augusti 2012 kl. 16:13

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.