Kantarellpaj passar utmärkt från Fas 2, Omväxlingsfasen. Supergott!!
Servera gärna med en grönsallad till.
Detta recept räcker till minst 8 portioner.
Jag experimenterade ihop ett pajskal…det finns ju säkert många olika förslag på vad man kan använda.
Men detta använde jag.
Ingredienser:
- Kantareller
- Pajskal:
- 2 ägg
- 0,5 dl havrekli
- 0,25 dl maizena
- 0,25 dl vetekli
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl kvarg
- Smet:
- 3 ägg
- 1 frp Mildas matlagningsgrädde 4 %
- 1,5 dl keso
- Lite riven ost
- Lite peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till skalet.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Grädda i ca 15 min.
- Stek kantarellerna.
- Blanda ihop ingredienserna till smeten.
- Fyll skalet med kantareller och häll äggsmeten över.
- Grädda i ca 35 min eller tills äggsmeten har stagnerat.
Recept: Vi Dukanare, Av Malin Häggkvist den 19 augusti 2012 kl. 16:13