Köttfärslimpa med svamp och keso

Köttfärslimpa med svamp och keso som lindas med mager bacon och sen gräddas i ugnen. Passar bra i Fas 2, Omväxlingsfasen under grönsaksdagar eftersom det är svamp i rätten.

Det här receptet är beräknat för ca 8 portioner.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 400 g blandad svamp, kantareller och champinjoner
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5-1 dl keso
  • 800 g mager nötfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk havrekli
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 paket kalkon- eller kycklingbacon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala löken och hacka den fint.
  3. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  4. Stek lök och svamp i teflonstekpanna, eventuellt med någon droppe olivolja, tills all vätska försvunnit.
  5. Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.
  6. Blanda svamp, lök, nötfärs, keso, äggula, havrekli, senap, salt och svartpeppar.
  7. Forma blandningen till en limpa och lägg den i en teflonform.
  8. Täck köttfärslimpan med bacon och stick in ändarna under köttet.
  9. Ugnsbaka 40-50 minuter.

Recept: Vi Dukanare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.