Köttfärslimpa med svamp och keso som lindas med mager bacon och sen gräddas i ugnen. Passar bra i Fas 2, Omväxlingsfasen under grönsaksdagar eftersom det är svamp i rätten.
Det här receptet är beräknat för ca 8 portioner.
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 400 g blandad svamp, kantareller och champinjoner
- salt
- svartpeppar
- 0,5-1 dl keso
- 800 g mager nötfärs
- 1 äggula
- 1 msk havrekli
- 1 msk dijonsenap
- 1 paket kalkon- eller kycklingbacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala löken och hacka den fint.
- Rensa och dela svampen i mindre bitar.
- Stek lök och svamp i teflonstekpanna, eventuellt med någon droppe olivolja, tills all vätska försvunnit.
- Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.
- Blanda svamp, lök, nötfärs, keso, äggula, havrekli, senap, salt och svartpeppar.
- Forma blandningen till en limpa och lägg den i en teflonform.
- Täck köttfärslimpan med bacon och stick in ändarna under köttet.
- Ugnsbaka 40-50 minuter.
Recept: Vi Dukanare