Kycklingratatouille passar jättebra att äta från Fas 2, Omväxlingsfasen på grönsaksdagar.
Ingredienser:
- 4 kycklingbröstfiléer à ca 200 g
- 1 stor gul lök
- 2 zucchini
- 1 aubergine
- 1 grön paprika
- 250 g champinjoner
- Lite olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk provensalsk kryddblandning, Herbes de Provence
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Skär kycklingen i tärningar.
- Hacka löken. Tärna zucchinin och auberginen. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva champinjonerna fint. Pressa vitlöksklyftorna. Ställ grönsakerna åt sidan.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingtärningarna runtom cirka 5 minuter.
- Tillsätt zucchini, aubergine, paprika, champinjoner, lök, vitlök och kryddblandning och blanda väl.
- Blanda ner tomaterna och koka upp.
- Sänk värmen och låt sjuda försiktigt cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka, kycklingen är färdig och alla smakerna har blandats väl.
- Smaka av med salt och peppar.
Recept: Vi Dukanare