Det blir ett saftigt och gott bröd som håller upp till en vecka utan att försämras i smaken.
Lycka till!!!!
Det går utmärkt att dubbla mängden havrekli. Det blir ett mättande bröd som är väldigt gott att skära i rutor och sen rosta. Man kan byta ut sötningsmedel mot brödkryddor eller salt.
Ingredienser:
- 140 g kvarg
- 3 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 3 msk bakprotein
- 4 msk havrekli
- 1 msk linfrö
- 1 msk ev. sötströ
- 1 msk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och kvarg luftigt.
- Blanda i de övriga ingredienserna och låt stå att svälla ca 5-10 minuter.
- Bred ut på bakplåtspapper ( lite rinnigt ska det vara).
- Grädda i ca 12 – 15 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt.
- Skär i bitar.
Recept: Vi Dukanare, av MARIE MIA FRÄNDÉN·DEN 12 FEBRUARI 2012
Jag undrar vilken funktion bakproteinet har, kan det uteslutas? (länken fungerar inte)