Pizza är perfekt till fredagsmyset. Både tomatsåsen och pizzabotten kan göras i förväg.
Ingredienser:
- Botten:
- 3 ägg eller 2 hela ägg plus 2 äggvitor
- 125 g kvarg
- 6 msk havrekli
- 3 msk majsstärkelse
- 1 msk vetekli
- 2 tsk bakpulver
- lite sötströ
- salt
- 1 msk fiberhusk
- Tomatsås:
- 1 pkt krossade tomater
- olivolja
- vitlök
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tomatsås: Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull.
- Koka på svag värme under lock i minst 1 timme.
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg o kvarg.
- Häll i dom torra ingredienserna. Blanda väl.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Platta ut botten med tex en spatel.
- Förgrädda botten i 10 minuter.
- Färdig pizza: Öka ugnen till 225 grader. Efter gräddning av botten lägger du på tomatsåsen, eventuellt lite ost och valfria pålägg.
- Förslag på pålägg: färsk svamp, paprika, räkor, skinka, vitlök, lök, kyckling, skivade tomater.
- Grädda i ugnen i 10 minuter.
- Strö på oregano.
Källa: Vi Dukanare. Av Taraneh Yousefi den 21 november 2012 kl. 16:25