En tacogratäng som passar utmärkt på grönsaksdagar under Fas 2, Cruisefasen. Servera gärna med en grönsallad.
- Köttfärsröra:
- 500 g nötfärs
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk passerade tomater
- 0,5 påse tacokrydda eller chili kryddmix
- Oströra:
- 1 stort paket philadelphia ost light 12% (300g?)
- 1 burk crème fraiche 5% (2,5 dl?)
- 1 liten purjolök
- 0,5-1 dl svarta eller gröna oliver
- eventuellt lite av riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Köttfärsröra: Hacka och bryn nötfärs, paprika, gul lök och vitlök.
- Blanda ner passerade tomater, kryddmix.
- Oströra: Blanda Philadelphia med crème fraiche.
- Bred ut röran i botten på en gratängform. Häll över köttfärsröran.
- Skiva purjolöken och oliverna. Strö över köttfärsröran.
- Strö över osten.
- Grädda i ugnen 10 minuter.
Källa: Vi Dukanare