Maries ommodifierade Carls bröd

Det blir ett saftigt och gott bröd som håller upp till en vecka utan att försämras i smaken.
Lycka till!!!!

Det går utmärkt att dubbla mängden havrekli. Det blir ett mättande bröd som är väldigt gott att skära i rutor och sen rosta. Man kan byta ut sötningsmedel mot brödkryddor eller salt.

Ingredienser:

  • 140 g kvarg
  • 3 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk bakprotein
  • 4 msk havrekli
  • 1 msk linfrö
  • 1 msk ev. sötströ
  • 1 msk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och kvarg luftigt.
  2. Blanda i de övriga ingredienserna och låt stå att svälla ca 5-10 minuter.
  3. Bred ut på bakplåtspapper ( lite rinnigt ska det vara).
  4. Grädda i ca 12 – 15 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt.
  5. Skär i bitar.
Foto: Celia Lind
Foto: Celia Lind

Recept: Vi Dukanare, av MARIE MIA FRÄNDÉN·DEN 12 FEBRUARI 2012

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.