Våfflor

Våfflor är tillåtna från fas 1, men choklad från fas 2 och sylt från fas 3.
Servera gärna med: kesella med sötningsmedel, hemgjord sylt recept här, chokladsås)

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 msk kesella 1%
  • 3 msk havrekli
  • 0,5 msk flytande sötningsmedel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • vaniljarom
  • (Fas 2) Chokladsås:
  • 2 msk kakao (12%) blandra med sötningsmedel och bara lite mjölk.
  • sötningsmedel
  • lite mjölk

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna med sötningsmedel och vaniljarom.
  2. Häll i kesella, havrekli och bakpulver.
  3. Vispa äggvitorna och vänd försiktig ner i smeten.
  4. Heta upp våffeljärn (pensla med lite olja om det behövs).
  5. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  6. Chokladsås: Blanda kakao med sötningsmedel och mjölk till lagom konsistens.

Recept: Vi Dukanare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.