Våfflor är tillåtna från fas 1, men choklad från fas 2 och sylt från fas 3.
Servera gärna med: kesella med sötningsmedel, hemgjord sylt recept här, chokladsås)
Ingredienser:
- 2 ägg
- 1 msk kesella 1%
- 3 msk havrekli
- 0,5 msk flytande sötningsmedel
- 0,5 tsk bakpulver
- vaniljarom
- (Fas 2) Chokladsås:
- 2 msk kakao (12%) blandra med sötningsmedel och bara lite mjölk.
- sötningsmedel
- lite mjölk
Gör så här:
- Vispa äggulorna med sötningsmedel och vaniljarom.
- Häll i kesella, havrekli och bakpulver.
- Vispa äggvitorna och vänd försiktig ner i smeten.
- Heta upp våffeljärn (pensla med lite olja om det behövs).
- Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
- Chokladsås: Blanda kakao med sötningsmedel och mjölk till lagom konsistens.
Recept: Vi Dukanare