Mustig vitkålssoppa med köttfärs godkänd från Fas 2, Cruisefasen, på grönsaksdagar.
Ingredienser:
- 400 g köttfärs
- 500 g vitkål
- 1 burk krossade tomater
- 2 gula lökar
- 2 vitlök
- 2 morötter
- 2 lagerblad
- 2 köttbuljong
- 1 liter vatten
- 1 tsk chilipulver
- salt och peppar
Gör så här:
- Stek köttfärs, salta och peppra.
- Riv eller finhacka vitkål, finhacka lök, halvmåna motötterna, pressa vitlöken.
- Blanda allt med köttfärsen och krossade tomaterna.
- Smula i buljongtärningar, häll på vatten och lagerblad.
- I med chilipulver och smaka av.
- Låt allt småputtra i 20 minuter eller tills morötter och kålen är mjuka.
Recept: Vi Dukanare, ROGER ÖSTMAN·DEN 25 JANUARI 2013