Mustig vitkålssoppa med köttfärs

Mustig vitkålssoppa med köttfärs godkänd från Fas 2, Cruisefasen, på grönsaksdagar.

Ingredienser:

  • 400 g köttfärs
  • 500 g vitkål
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlök
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 2 köttbuljong
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Stek köttfärs, salta och peppra.
  2. Riv eller finhacka vitkål, finhacka lök, halvmåna motötterna, pressa vitlöken.
  3. Blanda allt med köttfärsen och krossade tomaterna.
  4. Smula i buljongtärningar, häll på vatten och lagerblad.
  5. I med chilipulver och smaka av.
  6. Låt allt småputtra i 20 minuter eller tills morötter och kålen är mjuka.

Recept: Vi Dukanare, ROGER ÖSTMAN·DEN 25 JANUARI 2013

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.